EXCURSIE 2012 FLOWSERVE EN SUIKER UNIE

Datum: donderdag 8 november 2012

Het Stoomplatform is druk bezig met het voorbereiden van een excursie naar locaties waar interessante stoominstallaties te bekijken zijn. 8 november is de excursie gepland met een bezoek aan Flowserve in Etten-Leur en het Stoommachinemuseum in de fabriek van de Suiker Unie in Dinteloord. Zodra het programma definitief is, ontvangt u nadere informatie en kunt u zich aanmelden.


's Ochtends wordt een bezoek gebracht aan de pompenfabriek van FlowServe - voorheen Byron & Jackson - in Etten-Leur. Dit bedrijf fabriceert pompen voor de petrochemie en de energieopwekking. Na een bedrijfspresentatie zal een rondgang worden gemaakt door de productiehallen. Het belooft een erg interessante tour te worden, vooral omdat Flowserve pompen in het hogere marktsegment zitten, zowel in druk en capaciteit als in kwaliteit. Na de fabrieksbezichtiging is in de testhal te zien hoe men de pompen laat proefdraaien en hoe de capaciteitskrommen worden gemaakt met grote flowmeters.

Stoommachinemuseum
Na de lunch wordt er een bezoek gebracht aan het stoommachinemuseum op de fabriek van de Suiker Unie in Dinteloord. Hier staan een aantal stoommachines opgesteld die men heeft gereviseerd, zodat deze weer kunnen werken. Waarschijnlijk zullen de machines daadwerkelijk draaien, in verband met de bietencampagne die dan aan de gang is. Neem alvast een kijkje op
http://www.stoomclubsuikerunie.nl/

REACTIES


Lees hieronder de reacties op bovenstaand artikel of reageer zelf.

Nog geen reacties geplaatst op dit artikel.

REAGEER OP DIT ARTIKEL


Naam
E-mailadres
Uw reactie

Plaats uw reactieOVERZICHT