SEMINAR 'DE BUSINESS CASE VOOR STOOM'

Datum: donderdag 23 november 2017

Seminar 'De business case voor Stoom'


Het SPF en het Europeese Steam Up project hebben de handen ineen geslagen om ook voor uw bedrijf een optimaal stoomgebruik mogelijk te maken. Vooral om u de voordelen ervan te laten zien en te laten ervaren hoe een goed functionerende en energiezuinige stoominstallatie eruit zou moeten zin. Dit doen we door een seminars te geven die u in staat stelt de business case voor stoombesparing te bepalen en opbrengsten hieruit (blijvend) te verzilveren. Samen met collega’s uit de industrie, die hun ‘good practises’ met u willen delen, experts uit de stoom- en advieswereld en de opgebouwde internationale kennis en ervaring uit het Steam Up project gaat u aan de slag om voor uw bedrijf de business case voor stoom ‘rond te krijgen’.

Locatie en prijs
Van der Valk hotel Houten - Hoofdveste 25, 3992 DH Houten

Deelname aan het seminar is gratis voor de leden van het Stoomplatform.
Voor niet-leden vragen we een bijdrage van € 150,- excl. btw.
(De factuur wordt na afloop van het seminar verstuurd per mail/post.)
U kunt zich onderin dit artikel aanmelden. 

Doelgroep 
Coördinator MJA, energiemanager, technische beheerder, hoofd technische dienst, utilitymanager, energiecoördinator. Voor iedereen die werkzaam is en/of verantwoordelijk is voor de energienetwerk, stoominstallatie binnen de industrie.
Programma 
Het dagprogramma zal bestaan uit 2 dagdelen van 09.30 tot 18.00 uur. In de ochtend zijn er diverse sprekers vanuit het vakgebied en in de middag de workshop. Gedurende deze dag is er ruimte voor interactie en voorbeelden vanuit de praktijk.

09.30 uur - Inloop en ontvangst
De dagvoorzitter is Tom Huizer 

10.00 uur - Opening 

10:15 uur - ‘Stoom en de business case’ – door Ronald Vermeeren
Hoe beïnvloed het stoomgebruik de bedrijfsvoering en v.v.(KPI’s voor management, Non Energy Benefits, Stoom en bedrijfsstrategie)

11:00 uur - ‘Stoom en organisatie’ – door Ariën Smit
Hoe te zorgen voor continue besparingen (Stoom Performance Indicators, implementatie van maatregelen en energiemanagement) 

11:45 uur - ‘Stoom en engineering’ – door Steef Voermans
Missers in engineering; veelvoorkomende ontwerpfouten worden getoond

12:30 Lunchpauze

13:30 uur - ‘Stoom in bedrijf’ - door Kees de Greef
Hoe functioneert mijn stoominstallatie (opwekking, distributie en gebruik) 
Hoe kan ik deze optimaliseren (Total cost of ownership, warmteterugwinning, energievriendelijk ontwerpen) 

14:15 uur - Introductie en toelichting case - door Tom Huizer
In groepsverband maatregelen voor een energiezuinige, veilige, onderhoudsvriendelijke en betrouwbare installatie uitwerken. De bevindingen worden gepresenteerd aan een panel van deskundigen die de maatregelen op hun effectiviteit beoordelen. 

14:30 uur - Business case deel I: behandelen van een case in groepen

15:45 uur - Business case deel II: groepspresentaties

17:00 uur - Netwerkborrel 

18:00 uur - Einde. 

De sprekers 
Tom Huizer is werkzaam bij de duurzame energie startup Heat Power BV, die een hoge effiëntie stoomturbine systeem hebben ontwikkeld die binnen enkele seconden kan wisselen van deel naar vollast. Tom bezit een PDEng. En MSc. Titel van de Europese master school EIT Innoenergy en heeft gestudeerd aan de TU/e Eindhoven, UPC Barcelona en de ESADE usiness school. In zijn vrije tijd is Tom betrokken bij de energie transitie en vertegenwoordiger van de Innoenergy CommUnity, alimni lid van Team Energy, spreker over de kracht van samenwerking bij TEDx en maakte deel uit in 2014 van een onderzoeksteam tijdens een gletsjerexpeditie in Groenland samen met Artek en DTU Denemarken.

Kees de Greef heeft een achtergrond als Scheepswerktuigkundige C en heeft in 10 jaar grote vaart veel expertise opgedaan in de stoomtechniek. Eerst 10 jaar als (EBI) inspecteur bij Krachtwerktuigen/KW2 en later ook als consultant en trainer. De afgelopen 15 jaar deed hij dat als zelfstandig ondernemer met Energy Technology Services. Kees heeft zeer veel ervaring opgedaan in het werken met complexe stoom projecten (opwekking en distributie) voor internationale opdrachtgevers en wereldwijde projecten. Na 25 jaar “stoom” mag hij zich dus QBE noemen (Qualified by Experience). Kees is Initiatiefnemer van de oprichting van het Stoomplatform.

Steef Voermans is sinds enkele jaren werkzaam bij Econosto als product engineer steam systems. Hij is zijn hele werkzame leven al actief in de stoomwereld. Eerst als operator bij Shell, later als product specialist stoom bij diverse grote fabrikanten/leveranciers van stoomappendages. Steef heeft ook 10 jaar zijn eigen bedrijf gehad (Stemotion) waar hij vele praktijkgerichte trainingen in binnen en buitenland gaf en hier een grote ervaring opgebouwd heeft in inspecties van bestaande stoomsystemen in alle taken van de industrie. Steef is een echte hands-on man, puur praktijkgericht en behoort tot het selecte groepje stoomspecialisten in Nederland

Ronald Vermeeren is bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland reeds jarenlang actief op gebied van Energie Efficiency voor de Industrie. Eerst als adviseur energie efficiency en energiemanagement bij de convenanten energie efficiency voor de industrie, later ook Internationaal in opdracht van de United Nations Industrial Development Organisation (UNIDO). Als Nederlands delegatielid heeft Ronald een actieve rol gespeeld bij het tot stand komen van ISO 50001 Energy Management Systemen. Momenteel werkt Ronald in een door de EU gefinancierd project Steam-Up aan stoom besparing in de Europese Industrie.

Ariën Smit is werktuigbouwkundige en geregistreerd energieconsulent. Hij is werkzaam bij IEE, partner van het Steam UP programma. Enkele industriële sectoren waarin Ariën actief met stoom is zijn de groenten- en fruitverwerking, vleesverwerking, papierproductie en rubber- en kunststofverwerking. Binnen het Steam UP programma houdt Ariën zich bezig met de ontwikkeling van de audit technologie en de inpassing van de technologie binnen de organisatie. Managementsystemen en het EnMC (Energie Management Center) vormen het aandachtsgebied van Ariën binnen het Steam UP programma.

We treffen u graag om samen aan de slag te gaan.
Voor meer informatie of vragen kunt u mailen naar het secretariaat

Namens het bestuur van het Stoomplatform

INLOGGEN VOOR HET COMPLETE ARTIKEL

 
Wachtwoord vergeten?
 
 
Inloggen
REACTIES


Lees hieronder de reacties op bovenstaand artikel of reageer zelf.

Nog geen reacties geplaatst op dit artikel.

REAGEER OP DIT ARTIKEL


Naam
E-mailadres
Uw reactie

Plaats uw reactieOVERZICHT