foto bosch
foto weishaupt

Excursie Bosch en Weishaupt


Locatie: Bedrijfsbezoeken Bosch (Gunzenhausen) & Weishaupt (Schwendi)
Datum: 26, 27 en 28 september 2019

Het is een geheel verzorgde excursie van meerdere dagen waar we 2 bedrijven bezoeken. De excursie is inclusief overnachting, lunch & diner. 

Programma & Informatie

Het gehele programma en verdere informatie kunt u hier uitprinten. Een korte omschrijving van het programma treft u hieronder:

26 september 2019
08.00 uur - 16.00 uur reistijd naar Duitsland.
Na het diner is een bedrijfspresentatie van Bosch 


27 september 2019
Ochtendprogramma bij Bosch, bezoek productie. 
We gaan een bezoek brengen aan Bosch op de productielocatie in Gunzenhausen. Een toonaangevende producent en leverancier van o.a. stoom-, heet-, en warmwaterketels. Het stoomketelprogramma omvat een volledig programma voor industriele ketelhuizen, bestaande uit stoomketels van een universeel type, uitgevoerd met een enkele of met een dubbele vuurgang in een capaciteitsrange van 175 kg tot 55 ton stoom per uur. Daarnaast levert Bosch alle aanvullende ketelhuis componenten zoals waterbehandeling, warmteterugwinning en geavanceerde automatisering. Zoals vermeld staat op de website; 'Steam boilers; With four different Universal type boiler designs, either as single-flame tube or double-flame tube boiler, we offer a seamless product range to meet any steam requirement.'  We gaan ervaren welke technische mogelijkheden en toepassingen er zijn. Bosch Industriekessel GmbH wordt in Nederland vertegenwoordig door Eco Steam and Heating.  www.bosch-thermotechnology.com

Middagprogramma bij Weishaupt, presentatie en bezoek productie en laboratorium.
Weishaupt is een producent en leverancier van branders voor o.a. industriele ketels. In Nederland wordt Weishaupt vertegenwoordig door Monarch Nederland B.V. Bij Weishaupt gaan we bekijken hoe de verschillende type branders werken. Hoe verloopt het verbrandingsproces, welke technieken worden gebruikt om te voldoen aan de geldende normeringen en emissies. We krijgen een demonstatie in het laboratorium waar diverse modellen staan opgesteld en men de techniek kan ervaren. www.weishaupt.de


28 september 2019
09.00 uur - 18.00 uur reistijd naar Nederland met tussenstop in het pittoreske Rothenburg ob der Tauber. Zeker een bezoekje waard. 

Graag tot ziens
Namens het bestuur van het Stoomplatform 

Tarief & Aanmelden 

Bij deelname aan deze excursie zal een financiele bijdrage worden gehanteerd. 
Deelname voor leden en een introducee bedraagt € 250,- per persoon exclusief btw. 
Deelname voor niet-leden bedraagt € 325,- per persoon exclusief btw. 
U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier. U ontvangt een factuur bij aanmelding. 
Er zijn voorwaarden van toepassing bij annulering. Deze staan vermeld op het informatieblad. 


AANMELDFORMULIER

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden.

Wanneer u een introducé aanmeld dan vragen wij zijn/haar naam en emailadres hieronder op te geven i.v.m. bevestiging aanmelding.
196