Studiedag "De keerzijde van"

Op 18 april organiseert het Stoomplatform weer een studiedag met als thema 'De keerzijde van'.

 

Wij zijn verheugd om u op die dag op een unieke locatie te mogen ontvangen. Namelijk bij het “oudste” stoomketelbedrijf van Nederland met 106 jaar ervaring op het gebied van stoom, familie bedrijf Kuiper & Zn B.V. te Ede  Een bedrijf met een visie en een ambacht!

Michel Kuiper, de vierde generatie Kuiper, op dit ogenblik aan het roer in het familie bedrijf, neemt ons deze dag mee in een rondleiding door zijn bedrijf, waar gewerkt wordt aan een totaal ontwerp voor een eindklant van 2 x 26 ton stoom. Daarnaast staat een modern huurpark ter beschikking om al zijn opdrachtgevers te voorzien van tijdelijke stoomoplossingen. Ook hier krijgen we te zien hoe een dergelijke unit is opgebouwd.

Waarom zijn wij verheugd? Wij zijn te gast bij een bedrijf, dat voor 90% geënt is op stoom met een directie die nuchter en realistisch omgaat met de energie transitie. Zoals Michel het vertolkt, wij moeten blijven zoeken naar de juiste invullingen van de energie benodigdheden voor een opdrachtgever, met in het achterhoofd de realiteit dat er nog lang niet voldoende elektriciteit ter beschikking is.

Wij krijgen op deze themadag een duidelijk inzicht in de huidige mogelijkheden  met een visie op de toekomst, met of zonder gas gestookte installaties.

 

Locatie:
Kuipers & Zn te Ede
Datum:
18 april 2024
nnb
Tickets bestellen