foto ECN te Petten

Uitnodiging 'Warmtepompen en warmteopslag'

Studiedag 'Stoomtransitie in de praktijk'


Locatie: ECN te Petten
Datum: 14 november 2019
Tijdstip: 09.30 - 17.00 uur

Een studiedag waar de energietransitie van stoominstallaties centraal staat. Wat is er de afgelopen periode gerealiseerd door productiebedrijven? Hoe werkt het in de praktijk? Welke ervaringen kunnen we delen? Hoe werkt het energieakkoord in de praktijk en waar gaan we naar toe in de toekomst? 

 

Studiedag ‘Stoomtransitie in de praktijk’  

14 november 2019        09.30 – 17.00 uur  

Het stoomplatform organiseert een studiedag waar de energietransitie van stoominstallaties centraal staat. Wat is er de afgelopen periode gerealiseerd door productiebedrijven? Hoe werkt het in de praktijk? Welke ervaringen kunnen we delen? Hoe werkt het energieakkoord in de praktijk en waar gaan we naar toe in de toekomst? We gaan deze dag organiseren bij ECN te Petten waar vele innovaties worden ontwikkeld. Het doel van de studiedag is een tussenstand te presenteren. Samen een gesprek aan te gaan over de realiteit en haalbaarheid voor u en uw omgeving.

 

Programma & sprekers

09.30 uur    Ontvangst 

10.00 uur    David van Baarle – Utilities  

Wat is de stand van zaken in de energie transitie? 
Hoe is deze zich aan het ontwikkelen en wat zijn de kansen
 
10.30 uur    Paul ten Have – KWA 

Warmtepomp een “container” begrip. Wat is een warmtepomp en een uitleg over een industriële droger die zonder stoom gaat functioneren.

11.30 uur    Robert de Boer – TNO 

Wat zijn de ontwikkelingen op hoge temperatuur warmtepompen en warmteopslag. Denk hierbij aan de compressie warmtepomp, de akoestische warmtepomp en speciale materialen om warmte op te slaan.

12.30 uur     Lunch

13.15 uur    Rondleiding in het laboratorium

Waarbij we een bezoek wordt gebracht aan het laboratorium. Hier worden o.a. de ontwikkelingen op het gebied van warmtepompen en warmteopslag getoond. 

15.15 uur     Rene Waggeveld – Blueterra 

Mechanische damprecompressie (of stoomrecompressie) met blowers en compressoren; techniek, toepassingsgebied en voorbeeldprojecten. Met de laatste stand van zaken rond een grootschalige proefinstallatie 

16:15 uur    Napraten met borrel & hapje

De bijdrage voor deelname aan de studiedag is voor leden gratis.
Voor niet-leden vragen we een bijdrage van € 175,- per deelnemer exclusief btw.
Voor deelname aan deze studiedag dient u zich aan te melden. Aanmelden het registratieformulier hieronder in het artikel. Het aanmelden is na 10 november gesloten daar het aantal deelnemers het maximum heeft bereikt. 

Deze bijzondere locatie is zeker de moeite waard voor uw bezoek. Graag tot ziens bij ECN te Petten. Graag tot ziens. 

Namens de Studiedagcommissie


AANMELDFORMULIER

Voor vragen en of opmerkingen,

196