Gaskwaliteit bijeenkomst

Op 9, 10 en 11 oktober 2012 vond in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch weer de jaarlijkse Energievakbeurs plaats. Voor het Stoomplatform - partner in deze vakbeurs - is dit het podium waar leden, gebruikers en leveranciers elkaar kunnen ontmoeten en kennis kunnen uitwisselen. Tijdens de beurs organiseerde het Stoomplatform - op woensdag 10 oktober - een interessante ontbijtsessie met als thema: Gaskwaliteit.


Vrijwel elke vast opgestelde stoomketel in Nederland wordt gestookt door middel van aardgas. De kwaliteit van dat aardgas kan in de toekomst mogelijk minder stabiel worden. Dit is het gevolg van de verdere internationalisering van de aardgasdistributie en de plannen van het kabinet om van Nederland een 'gasrotonde' te maken (Nederland als Europees knooppunt van gastransport).

Tijdens de ontbijtsessie op 10 oktober kon u meer te weten komen over de consequenties van een andere gaskwaliteit voor het verbrandingsproces. Specialisten uit de praktijk vertelden erover en uiteraard was er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Programma:
08.30 uur - 09.30 uur Ontvangst met een lekker ontbijtje

09.30 uur - 10.00 uur
Presentatie Berthil Slim, senior specialist combustion processes bij Kema over de invloed van de gaskwaliteit op het verbrandingsproces.

10.00 uur - 10.30 uur
Presentatie Rob van de Pol (Zantingh) en Marcel van Kuilenburg (Monarch), over de gevolgen van ander gas in de praktijk.

10.30 uur - 11.00 uur Vragen en discussie

Foto's van de excursie

Tijdens deze excursie zijn er helaas geen foto's gemaakt

Hét kennisnetwerk op het raakvlak van stoom, innovatie en technologie.

Via onze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte om uw kennis en netwerk up-to-date te houden.