HKB Ketelbouw, vlampijpketels

Op vrijdag 11 maart 2016 organiseerden we voor de leden de bedrijfsexcursie naar HKB Ketelbouw te Venlo. We namen een kijkje op de productielocatie van o.a. vlampijpketels. De excursie bestond uit een bedrijfspresentatie en een uitgebreide rondleiding met tekst en uitleg over alle onderdelen van het maken van een stoomketel.

Het Stoomplatform organiseerde in 2016 een excursie naar de Ketelbouwer HKB. De tekst op de uitnodiging luidde: Altijd al willen zien hoe een vlampijpketel wordt gemaakt? Hoe een vlampijpketel er vanbinnen uit ziet? Het Stoomplatform maakt dit voor u mogelijk tijdens de bedrijfsexcursie naar HKB Ketelbouw.

HKB staat voor Holland Ketelbouw en is een bedrijf welk stoom- en heetwaterketels produceert en installeert in Nederland en daar buiten. De ketels worden in alle denkbare sectoren binnen de industrie toegepast.

Het was een leerzame excursie. We werden hartelijk ontvangen door een team van medewerkers van HKB Ketelbouw en na een presentatie kregen we een uitgebreide rondleiding met tekst en uitleg in de productiehal. Hier was goed te zien en te ervaren hoe een waterpijpketel wordt opgebouwd uit de diverse componenten waaronder de vuurgang, de keerkast en alle vlampijpen. Door de diverse hallen kwamen we uiteindelijk uit bij het gereed product. Een completen stoomketel met alle bijbehorende appendages en een brander.

We kijken terug op een leerzame dag waar veel ruimte was voor vragen en antwoorden. We mochten overal even letterlijk een kijkje 'in' nemen. We danken HKB Ketelbouw hartelijk voor het mede mogelijk maken van deze excursie.

Foto's van de excursie

Tijdens deze excursie zijn er helaas geen foto's gemaakt

Hét kennisnetwerk op het raakvlak van stoom, innovatie en technologie.

Via onze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte om uw kennis en netwerk up-to-date te houden.