Wordt er zuinig genoeg gestookt?

Deze publicatie beschrijft de mogelijkheden van beperken van stookverliezen. De prijs is € 14,00  exclusief verzendkosten à €7,50 en exclusief btw. De publicatie is verkrijgbaar in de webshop. Klik op de foto en je komt in de webshop.

Uit de praktijk blijkt dat bij nog veel stookinstallaties onnodig veel energie verloren gaat door niet goed afgestelde branders en door onvoldoende restwarmtebenutting. Het schoorsteenverlies kan sterk worden verminderd door een optimale branderafstelling (brandstof/luchtverhouding) en door toepassing van een economiser en/of rookgascondensor. Daarnaast zijn er nog andere maatregelen te benoemen die kunnen bijdragen aan energiebesparing.

Deze publicatie van het Stoomplatform heeft als doel om de gebruiker van stoomketelinstallaties duidelijk te maken wat stoken is en welke maatregelen kunnen worden getroffen om dit te optimaliseren.

Inhoud:
1. Wat is stoken?
2. Verbranding als chemisch proces
3. Meest voorkomende stookverliezen
4. Verbrandingsoptimalisatie aardgas stoken nader beschouwd
5. Brandstof besparing met magneten (feit of fictie)

Uitgave is A4 formaat, dubbelzijdig full colour, 20 pagina's

Publicatie downloaden en/of fysiek bestellen

De volledige publicatie is gratis te downloaden voor leden van het Stoomplatform. Ook is deze publicatie fysiek te bestellen in onze webshop