Nieuwe emissienorm 70 mg NOx en veranderende aardgas samenstelling

Over ruim een jaar mag het rookgas van uw ketel maximaal 70 mg/m3 NOx bevatten. Daarnaast gaat de samenstelling van het aardgas binnenkort ook nog veranderen. Deze twee onderwerpen werden besproken op de themadag van 16 april 2015

De dagvoorzitter was Joost Tijssen.
De eerste presentatie was van Ad de Koster van Martech bedrijfsopleidingen. Hij vertelde over hoe NOx gevormd wordt en hoe je NOx kunt beperken.

De tweede presentatie was van Berthil Slim van DNV GL Oil & Gas. Hij vertelde over de samenstelling van aardgas. Er worden testen uitgevoerd en diverse resultaten kwamen aanbod.

Na de lunch gaf John Pronk van Liandon een presentatie over ons gasnet en de mogelijkheden voor de industrie.
De vierde presentatie was van Ad de Kruijf van Elco Burners over het 'huwelijk' tussen de brander en een ketel. Over de zoektocht naar de optimale combinatie voor zo min mogelijk NOx .

Tijdens de Case konden de deelnemers met alle informatie aan de slag en een presentatie voorbereiden voor hun strategie, voor hun advies wat er zou moeten gebeuren met de huidige stoominstallatie.Een verhelderende manier van bekijken en kiezen. Er waren 4 groepen met allemaal een eigen visie welke werd gepresenteerd aan de directie, de inkoper, de chef technische dienst, de nieuwbouwmanager en de energiemanager.


Na afloop van deze dag was er een borrel en een hapje en de bar
Iedereen bedankt voor de inbreng van deze dagHartelijk dank namens de themadagcommissie


Hierbij de presentaties

Ad de Koster, Martech Opleidingen: NOx over verbranding, de vorming van NOx en de reductie van NOx

Berthil Slim, DNV GL Oil & Gas: Het nieuwe aardgas over praktijkmetingen, Sustainoflame en alternatieven voor keervlamketels.

John Pronk, Liandon BV: Nieuw gas , nieuwe eisen, over het gasnet, over de gassamenstelling en de druk, over openeindlevering.

Ad de Kruijf, Elco Burners BV: Low NOx in de praktijk, over het 'huwelijk' tussen een brander en een ketel. De juiste afstemming.

Presentaties studiedag

Foto's van de studiedag

Er zijn helaas geen foto's gemaakt bij deze excursie.

Hét kennisnetwerk op het raakvlak van stoom, innovatie en technologie.

Via onze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte om uw kennis en netwerk up-to-date te houden.